Op naar 100K
Interview
Rob Bergers
Founder Dutch Health Network
Het gaat heel goed. “De komende jaren zijn kwaliteit en gepast gebruik hot topics. Daarover zal dus veel discussie moeten worden gevoerd”, aldus Rob Bergers, oprichter en directeur-eigenaar. In die discussie zal Dutch Health Network een sleutelrol spelen en doorgroeien. Over een of twee jaar verwacht hij een grote doorbraak op weg naar 100.000 deelnemers. Dat is eind 2015. Er is nu al een enorm bereik onder professionals. Vandaag 27 januari 2014 -ongeveer 5 jaar na de oprichting- staat de teller op 40.460 voor wat betreft LinkedIn (20 subgroepen). Daarnaast zijn er nog eens ruim 10.000 volgers via social media en nog eens 5000 abonnees op de Nieuwsbrief. Alhoewel de grote meerderheid Nederlanders zijn, is er toch ook 6% Vlamingen en zijn enkele Amerikanen ‘volgers’. Dat heeft zeker te maken met de keuze voor het Engelstalig Dutch Health Network.
Statistieken
Opmerkelijk
Het afgelopen jaar is het Rob Bergers opgevallen dat het aantal deelnemende zorgprofessionals aanzienlijk is (30%), maar dat ook heel andere partijen geïnteresseerd zijn in de sector. Ongetwijfeld heeft dat te maken met het grote economische belang van ‘health’. Ook blijkt het zwaartepunt qua aantallen wat verschoven van Utrecht naar Amsterdam. De senioriteit van deelnemers ondersteunt de gedachte dat het een zakelijk platform is.
Vacature IGZ
Crisis
De impact van de crisis is voelbaar via Dutch Health Network. Naast een hoge werkloosheid (massa ontslagen) blijkt er ook veel verborgen werkloosheid te zijn. Medewerkers die de bui ziet hangen in hun branche en alvast verder kijken. Een groot succes is dan ook de categorie vacatures. Het heeft een boost gegeven dat de gerespecteerde IGZ (Inspectie voor de Volksgezondheid) eind 2013 een aantal vacatures plaatste en daar ook mee scoorde. Ook de sector zorg en welzijn maakt gebruik van deze mogelijkheid. Zeker is overtuigend dat een bedrag van € 199 exclusief BTW meer dan concurrerend is voor advertenties in het hogere echelon. Rob Bergers “de opkomst van social media is een van de reddingen geweest in de huidige crisis. Daarmee is het voor mensen mogelijk om naar een groot publiek een boodschap te brengen tegen minimale kosten. Een onmogelijkheid via de traditionele media”. Dutch Health Network heeft hieraan een belangrijke bijdrage geleverd!