Interesse in Global Health?

Dan ben je van harte uitgenodigd op het millenniumdoelen congres!

Van 19 t/m 24 november komen jongeren uit Zuid-Afrika, India en heel Europa naar Utrecht om zich een week lang bezig te houden met de acht doelen die de Verenigde Naties in 2000 hebben gesteld om de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Hieronder vallen ook het bestrijden van kindersterfte, moedersterfte en ziektes als HIV/AIDS en malaria. En jij kunt de lezingen over deze onderwerpen gratis bijwonen! De volgende onderdelen vinden op zaterdag 20 november plaats in het Academiegebouw en zijn medisch gericht, maar natuurlijk ben je ook welkom bij onderdelen met andere onderwerpen als microkrediet, sustainability en dergelijke. Kijk voor het volledige programma op www.millenniumdoelencongres.nl, en meld je aan!

Lezing Staffan Landin, Zaterdag 20 november 13.00-14.00

Op zaterdagmiddag zal Staffan Landin, een Zweedse collega van Hans Rosling, een lezing geven. Wat voor invloed hebben armoede, HIV/AIDS en het aantal kinderen per gezin op de kinder- en moeder sterfte? Hij zal alles vertellen, maar vooral ook laten zien, over kinder- en moedersterfte in de wereld, met extra aandacht voor recente ontwikkelingen in Zuid-Afrika en India. Daarbij gebruikt hij speciale gapminder software waardoor statistiek en global health niet statisch en saai meer zijn, maar entertaining, informatief en intrigerend! Kijk naar voorbeeldfilmpje:

Access to Medicine deba, Zaterdag 20 november 14.00-15.00

Wanneer je medicijnen nodig hebt ga je met een recept naar de apotheek, toch? Voor twee miljard mensen in de wereld is dit helaas alles behalve vanzelfsprekend. Zij hebben helemaal geen toegang tot goede zorg en medicijnen. Hoe komt het dat er zoveel mensen met HIV/AIDS in ontwikkelingslanden geen aidsremmers kunnen krijgen? Wat zijn daarvan de gevolgen? Professor Joep Lange zal hier alles over vertellen. Vervolgens zal hij met Wim Leereveld, oprichter van de access to medicine index, en een vertegenwoordiger van Pfizer in debat gaan over de rol die de farmaceutische industrie speelt en vooral ook zou moeten spelen in dit probleem.

Tot ziens op het congres!