Bekkenbodemklachten

Isalaklinieken

Publieksacademie (#IPA13)

Bekkenbodemklachten, Zwolle, 11 maart 2013, 20.00 uur

Meer dan 1 miljoen Nederlanders, jong en oud, mannen en vrouwen, hebben last van bekkenbodemklachten. Eén van de bekendste klachten is urine-incontinentie. Een aandoening die een zeer groot effect op iemands leven kan hebben, maar waar gelukkig vaak wel wat aan te doen is. In het bekkenbodemcentrum van Isala worden vrouwen met urine-incontinentie behandeld. Daarnaast bestaat binnen Isala ook bijzondere expertise op het gebied van plasproblemen en urine-incontinentie bij kinderen. Wat betekent het om last te hebben van urine-incontinentie? Welke behandelingen zijn er? En wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied?

Sprekers

De sprekers van deze avond zijn Hugo van Eijndhoven (urogynaecoloog) en Jan Willem van Capelle (uroloog). Zij beantwoorden bovenstaande vragen en gaan graag met u in gesprek over urine-incontinentie  bij vrouwen en kinderen. Ook dit voorjaar zijn dank zij de inzet van iGLOWMEDIA de bijeenkomsten ook vanuit huis te volgen.

Noteer datum(11 maart) en tijd (20.00 uur) in uw agenda. Volg LiveWebcast en stel vragen via Twitter #IPA13

Hugo van Eijndhoven

Hugo van Eijndhoven (1967) heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna heeft hij zijn specialisatie tot gynaecoloog gedaan in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het Maxima Medisch Centrum Veldhoven. In deze periode is ook zijn belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek gewekt. Zo heeft hij veel onderzoek gedaan naar de aanpassing van de bloedsomloop tijdens de zwangerschap. Op dit onderwerp is hij ook gepromoveerd. Vanaf 2003 is hij werkzaam als gynaecoloog in Isala. Eerst als algemeen gynaecoloog, maar later heeft hij zich steeds meer toegelegd op de operatieve gynaecologie en dan met name de bekkenbodemgynaecologie. Vanaf 2012 is hij als één van de eerste gynaecologen in Nederland officieel geregistreerd als urogynaecoloog. Hij is één van de oprichters van het bekkenbodemcentrum van Isala. Daarnaast doet hij veel onderzoek naar verzakkingschirurgie waarover regelmatig wordt gepubliceerd. Tevens is hij betrokken bij verschillende innovatieve ontwikkelingen op gynaecologisch gebied en is hij trainer voor nieuwe operatieve technieken.

Jan Willem van Capelle

Jan Willem van Capelle (1947) studeerde Geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna hij zich van 1974 tot 1981 specialiseerde tot uroloog. Hierna werkte hij parttime in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Van 1981 tot  1984 was hij als uroloog verbonden aan het ziekenhuis ‘De Tjongerschans’ in Heerenveen. Sinds 1984 is hij verbonden aan Isala als uroloog. Zijn aandachtsgebieden zijn momenteel kinderurologie, functionele-/reconstructieve urologie en urethrachirurgie. Sinds 1996 is hij eveneens werkzaam als uroloog/kinderuroloog in het Diaconessenhuis te Meppel. Van 1994 tot 2011 was hij opleider Urologie. Jan Willem van Capelle is oprichter van het Samenwerkingsverband Kinderurologie Noord Nederland en mede-oprichter van het Kinderincontinentie Centrum Meppel, waar kinderen en adolescenten met hardnekkige incontinentieproblemen uit het hele land behandeld worden. Sinds 2007 is hij officieel geregistreerd als kinderuroloog FEAPU (Fellow European Association of Pediatric Urology). Hij heeft diverse wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan, en is mede auteur van enkele  medische boeken.