AYA4 Community
Op 3 september 2010 interview ik Lucien Engelen In Nijmegen. In de St.Annastraat, die ik alleen ken van de berichten over de Vierdaagse.
Je kunt Lucien gerust een visionair en innovator noemen
Ik beperk me nu maar tot één thema (AYA4), maar we hebben werkelijk van alles besproken.
Lucien Engelen (links) met auteur
Het project AYA4 komt uit zijn koker, maar de oorsprong ligt in de kliniek van de oncologie (kanker geneeskunde) en richt zich op jongere oncologie patiënten van 18-35 jaar. Dat staat deze maand nog eens uitgebreid beschreven in de RadBode waarin hoogleraar Oncologie professor van het Radboudziekenhuis dr. Winette van de Graaf zegt ” waar kunnen deze jonge patiënten dan wel terecht met al hun praktische en andere vragen? Want die hebben ze. Op het gebied van studie, werk en zelfstandig wonen, maar bijvoorbeeld ook over relaties en het krijgen van kinderen”. Lucien past de techniek toe die ook door Relatiebemiddelingsbureaus wordt gebruikt. Hij heeft zich daarover goed laten informeren in die branche.
RadBode
Je kunt straks online een profiel aanmaken , waarop je kunt vermelden: je leeftijd, welke vorm van kanker je hebt, je opleiding, met welke vragen je ziet enzovoorts. Via de beschermde community kunnen mensen met elkaar in contact treden. Het is allemaal nog in een ontwikkelingsfase, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.De patienten, ouders en omgeving staan aan ’t roer. Het past helemaal in de bredere visie van Lucien, dat we toegaan naar een ‘” participatory healthcare‘” , waarbij de patiënt gewoon onderdeel van het behandelteam wordt.