Dromen en Innoveren, mét AI

Jurylid en aarts-creatieveling Klaas-Jan Bolt heeft ter ere van de JTTG Prijs 2024 een speciaal ‘droom’-boekje gemaakt. De beelden in dit boekje zijn niet echt. Althans, de mensen die je ziet, de lakens, stoelen en glimlachjes zijn gegenereerd door woorden die hij aan de ‘text-to-image’ AI-tool Midjourney heeft ‘gevoerd’. Maar die woorden komen wél van echte mensen en organisaties, namelijk de zes genomineerden voor de Jan Taco te Gussinklo Prijs 2024.

Het mooie is: die droombeelden kwamen vaak aardig overeen. Daarom heeft hij er voor gekozen om geen tekst te gebruiken bij de afbeeldingen of ze specifiek te linken aan een persoon of organisatie. Gebruik je fantasie om te beredeneren waaróm deze beelden bij de genomineerden passen en je ziet de rode draad: eigen inbreng, connectie met wat belangrijk is voor het individu maar in samenhang met de omgeving. En met dagelijks geluk als einddoel, waarbij technologie en data dit kunnen faciliteren.

Het boekje is te downloaden via deze link. Let op: dit boekje is nu uitgebreid, waarbij ook de juryleden genoemd staan. 

Er is ook een mooie knal-pagina gemaakt, waar de elementen uit het boekje in een fraaie en goed leesbare lay-out worden weergegeven.

Klaas Jan en de andere juryleden willen graag business manager Igor Dirkx bedanken voor het bieden van een tof podium tijdens de opening van het DataDrivenHealthcare event in Rotterdam, op 6 juni jl.

En natuurlijk willen we ook alle genomineerden opnieuw eren en bedanken, zowel de organisaties, namelijk Vervoersvereniging Heerhugowaard, Anders Werken in de Zorg en Stichting Helpdesk Digitale Zorg als de personen, namelijk  Jolanda van Til, Maarten Van Rixtel en Menno Gravemaker