Robotchirurgie Live Webcast

Robotchirurgie + Demo

5 november 2012-20.00 uur

LEZING UITVERKOCHT!

Maandagavond hier wel live meekijken

Minder kans op incontinentie en impotentie bij prostaatverwijdering, geen grote wonden meer bij hartoperaties, een sneller herstel bij longoperaties. Dat zijn enkele specifieke voordelen van robotchirurgie bij complexe operaties. Maar ook: minder kans op infecties, sneller naar huis en snellere deelname aan de dagelijkse activiteiten. Isala had al ervaring met de klassieke endoscopische behandeling (kleine incisies met niet-buigzame instrumenten en standaard beeldkwaliteit) bij urologie- en longpatiënten. Maar de da Vinci-techniek levert een betere beeldkwaliteit en wendbaardere instrumenten in het lichaam. Daardoor kunnen nog complexere handelingen met meer precisie worden verricht.

Marvin Fok installeert nieuwste DaVinci robot op toneel (14.00 uur) Odeon, Zwolle

Kijkje

Tijdens de lezing (onderdeel van een succesvolle reeks) op 5 november geven diverse artsen van Isala een kijkje in de keuken van die nieuwe da Vinci-robot. Met behulp van een demo-robot wordt de meerwaarde van deze techniek getoond en vragen beantwoord. De sprekers van deze avond zijn mevrouw Ghada Shahin, Willem Suyker (beiden thorax-chirurg),Tjard de Haan en Ed te Slaa (beiden uroloog).

de Stentor, Zwolle, 20 juli 2012, Thoraxchirurgie

Ghada Shahin

Ghada Shahin (1965) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. De opleiding tot cardio-thoracaal chirurg volbracht zij in het Sint Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. In augustus 2004 begon zij in Zwolle haar werk als thoraxchirurg , waarbij ze de longchirurgie naar zich toe trok. In 2008 startte ze het VATS longchirurgie programma en na deze enkele jaren te hebben gedragen was longchirurgie met behulp van de Da Vinci Robot het logische gevolg. Naast het werk als hart-long chirurg werkt ze jaarlijks op vrijwillige basis in Egypte, haar vaderland.

Tjard de Haan

Na zijn studie geneeskunde aan de universiteit van Leiden heeft Tjard de Haan zich van 1998 tot 2005 gespecialiseerd tot uroloog. Eerst twee jaar vooropleiding chirurgie in het Sophia Ziekenhuis in Zwolle (tegenwoordig Isala) en vervolgens de vervolgopleiding urologie in de Isala klinieken en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij volgde gedurende een jaar een fellowship oncologie/laparoscopie in het UMCG. Sinds 2005 is hij werkzaam als uroloog in de Isala klinieken te Zwolle, waar hij sinds een aantal jaren de urologische oncologie en de minimaal invasieve chirurgie als aandachtgebieden heeft. Sinds een jaar werkt De Haan ook met de nieuwe da Vinci-robot, die inmiddels wordt ingezet bij het verwijderen van de prostaat bij prostaatkanker, kleine niertumoren en vernauwingen van de overgang van nierbekken naar urineleider.

Ed te Slaa

Na zijn studie geneeskunde aan de universiteit van Rotterdam heeft Ed te Slaa (1959) zich van 1990 tot 1996 gespecialiseerd tot uroloog. Eerst twee jaar vooropleiding chirurgie in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft en vervolgens de vervolgopleiding urologie in het Universitair Medisch Centrum St. Radboud en het Canisius Wilhelmina ziekenhuis, beide in Nijmegen. Tijdens zijn opleiding deed hij onderzoek naar de resultaten van laserbehandeling van de prostaat, wat in 1997 resulteerde in een promotie. Sinds 1996 is hij werkzaam als uroloog in het Diaconessenhuis te Meppel en de Isala klinieken te Zwolle. Daar heeft hij sinds een aantal jaren de urologische oncologie en de minimaal invasieve chirurgie als aandachtgebieden. Sinds een jaar werkt Te Slaa ook met de nieuwe da Vinci-robot, die inmiddels wordt ingezet bij het verwijderen van de prostaat bij prostaatkanker, kleine niertumoren en vernauwingen van de overgang van nierbekken naar urineleider.

Willem Suyker

Willem Suyker (1959) heeft zich na zijn studie geneeskunde aan de universiteit Leiden heeft tot 1993 gespecialiseerd tot thoraxchirurg in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Sinds 1994 is hij werkzaam als thoraxchirurg in de Isala klinieken te Zwolle. Suyker was nauw betrokken bij de start van het Hartlongcentrum Isala, een multidisciplinaire samenwerking tussen cardiologie, longgeneeskunde, thoraxchirurgie en anesthesiologie. Binnen het Hartlongcentrum Isala is zijn specialisme openhartoperaties. Sinds een jaar werkt Suyker ook met de nieuwe da Vinci-robot, die inmiddels wordt ingezet bij het plaatsen van een bypass en bij hartklepreparaties.

Op 5 november hier live-webcast

Social Media activiteit rond optreden